Novosti 2

Food Service

Rješenja za ugostiteljstvo

Novosti 2

 

Pozitivna pozornost posvećena krumpirićima!

ProFri, udruženje proizvođača prženih proizvoda za listopad 2014. najavilo je prvi Državni tjedan prženih krumpirića. McCain je jedna od tvrtki koje su podprle i omogućile inicijativu.

 

Cilj je Državnog tjedna prženih krumpirića kao zajedničkog sektorskog i strukturnog projekta poboljšati javnu sliku i poslovne rezultate proizvođača prženih proizvoda u Nizozemskoj.

 

Prženi krumpirići s prilogom kao zalogajčić još su uvijek nešto što si mnogobrojni potrošači s veseljem priušte. Krumpirići su svečani, zabavni, jednostavni i slasni! To su pozitivni aspekti riječi »pržen«.

Isti krumpirići istodobno se nose i s negativnom slikom: mitovima i činjenicama o nezdravoj hrani, o pretilosti i neodgovornosti koji guraju krumpiriće u kut, gdje kao jednostavan i pošten proizvod ne spadaju. Takve predrasude voljeli bismo korigirati, opovrgnuti ili barem oslabiti. I to objektivno.

 

U okviru Državnog tjedna prženih krumpirića ponajprije će biti riječ o informiranju o podrijetlu, proizvodnji te o obrtničkim spretnostima i vještinama potrebnim u tvrtkama za proizvodnju prženih proizvoda.