Kvaliteta proizvoda: tekstura, boja, okus:
U McCainu je pažljiv odabir krumpira integriran u učinkovit postupak.
Uzgajivači:
U Europi s tvrtkom McCain u nastojanjima za osiguranje kvalitete i održivosti surađuje 1500 uzgajivača.
Odabir:
Svaka pošiljka krumpira koja stigne u naše tvornice detaljno se analizira (veličina, greške, suha tvra…) i procjenjuje s obzirom na primjerenost za upotrebu u obradi. McCainovi stručnjaci u uskoj suradnji s poljoprivrednim partnerima nastoje optimizirati obrađivanje polja krumpira.
Kontrola
U McCainu provodimo mnogobrojne kontrole krumpira:
- Prije i poslije ubiranja.
- Za vrijeme skladištenja krumpira svaka dva mjeseca.
- Tjedan dana nakon isporuke krumpira u bilo koju od naših tvornica.
Godišnje se prikupi i analizira ukupno 1800 uzoraka.
Uravnotežena prehrana: Za uravnoteženu prehranu u McCainu se brinemo pečenjem u suncokretovu ulju čija formulacija sadržava 88 % nezasićenih masnih kiselina, a nijedan McCainov proizvod ne sadržava transmasne kiseline.
Sigurnost hrane: Kontrolira se cijelo vrijeme tijekom proizvodnje, od polja do tanjura.
Očuvanje zdravlja i okoliša:
Upotrebljavamo samo one sorte krumpira koje zahtijevaju manje vode. Gnojiva i pesticide upotrebljavamo samo kada su prijeko potrebni za potrebe konkretne sorte krumpira.
Bez konzervansa:
Sukladno trenutačno valjanim propisima. Od početka do završetka proizvodnje provode se kontrole.
Sigurnost obrade:
Poljoprivrednici prilikom proizvodnje upotrebljavaju metode HAACP s planovima kontrole krumpira, evaluacijom i upravljanjem rizicima.
Sljedivost:
U McCainu imamo mogućnost u nekoliko sati pratiti svaki korak u proizvodnji proizvoda, od polja do tanjura: berba krumpira, korak prerade u tvornici i u distribuciji.